ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣΤΙΧΩΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
- 500γρ αλεύρι δυνατό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9γρ)
- 1 κ.σ. αλάτι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ.τσαγιού χλιαρό νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ :
- 300γρ σουσάμι
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 6 κ.σ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
-ΣΕ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ , ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΜΑΓΙΑ.
-ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΑΓΙΑ .
-ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ , ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ , ΚΑΙ ΤΟ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ .
-ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΑΤΖΟ ΓΙΑ ΖΥΜΩΜΑ. ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ .
-ΚΑΤΟΠΙΝ ,ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ .
-ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ .
-ΑΦΙΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.
-ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 15 ΜΠΑΛΕΣ .
-ΣΕ ΛΕΚΑΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ , ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΣΟΥΣΑΜΙ , ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ .
-ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΚΟΡΔΟΝΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 30-40 ΕΚ.
-ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΤΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ .
-ΤΟ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ .
-ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ.
-ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου