ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣΤΙΧΩΤΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣΤΙΧΩΤΑ!!!

ΥΛΙΚΑ:
- 500γρ αλεύρι δυνατό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9γρ)
- 1 κ.σ. αλάτι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ.τσαγιού χλιαρό νερό 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ :
- 300γρ σουσάμι 
- 2 κούπες χλιαρό νερό 
- 6 κ.σ. ζάχαρη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

-ΣΕ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ , ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΜΑΓΙΑ.

-ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΑΓΙΑ .

-ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ , ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ , ΚΑΙ ΤΟ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ .

-ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΑΤΖΟ ΓΙΑ ΖΥΜΩΜΑ. ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ .

-ΚΑΤΟΠΙΝ ,ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ .

-ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ .

-ΑΦΙΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.

-ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 15 ΜΠΑΛΕΣ .

-ΣΕ ΛΕΚΑΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ , ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΣΟΥΣΑΜΙ , ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ .

-ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΚΟΡΔΟΝΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 30-40 ΕΚ.

-ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΤΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ .

-ΤΟ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ .

-ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ.

-ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις